Middels coaching besteed je aandacht aan jezelf. Je wilt jezelf ontwikkelen, groeien en beter leren kennen. Dit ‘werken’ aan jezelf kan een leuk proces zijn en energie geven, het geeft je plezier. Het is ook een spannend proces, wat ga je ontdekken en leren? Mijn doel als coach is om jou te begeleiden tijdens het traject en het plezierig te laten zijn waarin we omarmen wat gebeurt. Je wilt groeien met plezier.

Bellenblaas vertegenwoordigt het beste hoe ik coaching zie en welke rol ik zie voor de coachee en coach. Daarnaast heeft het iets luchtigs, je wordt er blij van. Het symboliseert het plezier tijdens het traject.

1. De bellen zijn schoon, eerlijk en puur en als je goed kijkt, zie je jezelf.
De bel reflecteert. De richting van de bel (jouw doel) en de grootte van de bel, bepaal jij als coachee. Je zet jezelf in en haalt het beste uit jezelf. Jij laat jezelf groeien. Je omarmt je talenten, waarden en ambities. Soms gaat de bel kapot en bereikt deze zijn doel niet, hoe komt dat? Wat veroorzaakt bij jou dat de bel niet verder groeit en niet verder komt? Met deze belemmeringen gaan we ook aan de slag.

2. Als coach zorg ik ervoor dat de bel ontstaat.
Je blaast heel voorzichtig door middel van technieken en modellen. Hierdoor groeit de bel. Door het inzetten van deze technieken en modellen ga jij als persoon groeien (de bel groeit). Maar welke richting deze opgaat (hoe zet jij jouw waarden, talenten en ambitie in) en hoe groot de bel wordt/is, is aan de jou. Als coach help ik jou op zoek te gaan naar wat er is, wat je al hebt laten zien, wat je al inzet en hoe je dat kan inzetten om je doel te bereiken.
Opleiding
Ik ben opgeleid middels de kompasvisie. Deze visie gaat uit van het zelfsturend, zelfoplossend, zelflerend en zelfaccepterend vermogen van de coachee. Als coachee ben jij leidend en zelf verantwoordelijk voor het behalen van het resultaat. Dit komt mede door het verkrijgen van inzicht en bewustwording. Hierdoor ben je in staat om persoonlijk verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen keuzes en gedrag. Voor meer informatie kijk op de site van Schouten & Nelissen